top of page
Sök
  • peter65431

Eterna avyttrar framgångsrik resa med mjukvarubolaget Progrits som grundades av Eterna och ledningen 2016.

Nordiska private equity-bolaget Axcel förvärvar mjukvarukoncernen Progrits, vilket skapar goda möjligheter för tillväxt, både lokalt och internationellt.– Vi ser fram mot att ansluta oss till Axcel, som har erfarenhet av att stödja och driva ökad tillväxt i bolag liknande våra, och som besitter en bred kompetens inom tech-sektorn, kommenterar Björn Ekström, CEO på Progrits. 

Progrits är ett ledande bolag inom vertikal mjukvara som består av tio B2B-orienterade affärsenheter som utvecklar och levererar verksamhetskritisk mjukvara och informationstjänster inom fokusområdena transport och logistik, fordon, samt integrerad e-handel. Progrits produkter och tjänster används dagligen av ungefär 5000 nordiska och internationella kunder, med målet att förenkla och automatisera deras vardag och arbetsflöden. Koncernen har drygt 200 anställda, där runt hälften är mjukvaruutvecklare. 

Med förvärvet stärker Axcel sin närvaro i det nordiska tech-landskapet.

– Progrits passar mycket väl in med Axcel, och gör att vi kan fortsätta bygga vår framgång och kompetens inom tech-området, kommenterar Björn Larsson, partner på Axcel. 

– Progrits är ledande inom sina specifika inriktningar med både starka lokala positioner och kundrelationer. Man har verksamhetskritisk mjukvara, en skalbar plattform för fortsatt tillväxt och en stark ledningsgrupp som vi verkligen ser fram emot att arbeta tillsammans med. 

Fortsatt expansion även internationellt Med Axcel som ny ägare kommer Progrits att driva en ambitiös plan för ytterligare tillväxt. Bolagen inom koncernen kommer fortsatt att verka under ett starkt lokalt ledarskap, och Progrits ledningsgrupp förblir på plats under det nya ägandet. 

– Vi ser fram mot att ansluta oss till Axcel, som har erfarenhet av att stödja och driva ökad tillväxt i bolag liknande våra, och som besitter en bred kompetens inom tech-sektorn, kommenterar Björn Ekström, CEO på Progrits. 

– Vi ska nu fortsätta att expandera, både i Sverige och internationellt, samt bygga en starkare grupp tillsammans, avslutar Björn Ekström. 


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page