top of page
Sök
  • peter65431

Vi hälsar Netset varmt välkomna till Progrits!

Netset, e-handelspionjär inom IT- och telekombranschen, har blivit en del av Progrits. Det Malmöbaserade bolaget för med sig möjligheter och kompetenser som kommer spela en betydande roll för gruppens vidare internationella expansion.

Sedan den 9 juni 2021 är Netset AB ett helägt dotterbolag inom Progritskoncernen. Netset är marknadsledande utvecklare och leverantör av e-handelslösningar för B2B-bolag inom IT- och telekomsektorn. Deras lösningar används av över 600 företag i Europa och USA. Majoriteten av kundbasen utgörs av nordiska bolag, med företag som ATEA, Advania, Telia Company och TietoEvry bland de större kunderna.

Samtidigt har Netset ett växande antal kunder i Storbritannien, Kontinentaleuropa och USA, och förvärvet ska nu stärka bolaget ytterligare på det internationella planet. – Vi är etablerade på den svenska och nordiska marknaden, med ett antal kunder i både övriga Europa och i USA. Med Progrits i ryggen kan vi accelerera en internationell expansion, säger Jens Rosberg, VD för Netset.

Netsets kunder har god spridning såväl geografiskt som i termer av bolagsstorlekar, med allt från små och medelstora bolag till multinationella miljardföretag. Nu ser Netset fram emot att vara en del av Progrits, för fortsatt tillväxt och för att kunna bli en ännu bättre leverantör till sina kunder. – Det känns väldigt stimulerande att nu vara en del av Progrits, inte minst då passformen mellan våra företagskulturer känns riktigt bra. Förvärvet är viktigt för Netsets fortsatta utveckling, samtidigt som det är inspirerande för såväl oss delägare som all vår personal att få vara med på Progrits resa, säger Jens Rosberg.

För Progrits del innebär välkomnandet av Netset att koncernen blir ett bolag med stark och positiv företagskultur rikare. Samtidigt är förvärvet strategiskt viktigt, då Netset för med sig kompetenser, erfarenheter och produkter som stärker gruppen för vidare tillväxt. – Det blev tidigt tydligt att det finns en stark produkt och företagskultur i Netset. Vi ser en stor potential i de möjligheter och kompetenser som de tar med sig in i gruppen. Netset kommer spela en betydande roll i våra ambitioner för gruppens vidare internationella expansion, säger Björn Ekström, Koncernchef för Progrits.

Klicka här för att läsa pressmeddelandet och kika in på www.netset.com för att lära känna bolaget mer.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page